PROPIUS-G általános mélyalapozó koncentrátum

A FitPlaster Hungary Kft. által kifejlesztett PROPIUS-G általános mélyalapozó koncentrátum vízbázisú, igen kis szemcseméretű akrilát diszperzió kötőanyagú, környezetbarát, univerzális impregnálószer. Kiválóan alkalmas különféle anyagú, nagy szívóképességű falfelületek impregnálására, valamint vizes diszperziós falfestékek és vakolatok, illetve a PROPIUS-A antigraffiti felületvédő bevonat alá alapozó bevonatnak. Alkalmazásával kötőhíd képződik a felület és a fedő bevonat között, valamint javítja a falfesték vagy a PROPIUS-A antigraffiti bevonat kiadósságát. Az alapozóban található finom diszperziónak köszönhetően mélyen behatol a felületbe, ezáltal erősítve azt.

Alkalmazási terület
A PROPIUS-G általános mélyalapozó koncentrátum alkalmas régi és új épületek külső és belső vakolt, glettelt, beton, gipsz, azbesztcement, tégla felületek impregnálására.

Alapfelület jellemzői
Az alapfelület szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A sérült, laza részeket, festékmaradványokat távolítsuk el, a felületi hibákat javítsuk ki.

Felhasználás
Felhasználás előtt az anyagot keverjük fel. A PROPIUS-G általános mélyalapozó koncentrátumot maximum 1:5 arányban vízzel hígítva, egy rétegben vigyük fel a felületre. Az anyagszükséglet az alapfelület szívóképességétől, valamint a felhordás módjától függően 0,1-0,3 l/m2 hígított termék. A szer használata előtt javasoljuk próbakezelés elvégzését, így meghatározhatjuk az anyag kiadósságát.

Felhordás módja
pamuthengerrel, ecsettel vagy szórással. Ecseteléssel segíthetjük az anyag mélyebb bejutását a felületbe.

Hőmérséklet: Az alapfelület és a levegő hőfoka is +5–25 °C között legyen.

Porszáradás: 1 óra

Tapadási száradás: 3 óra.
A megadott értékek 20 °C-on, és 42%-os relatív páratartalom alatt értendők. Az időjárás (hőmérséklet, páratartalom)
változásával a száradási, átvonhatósági tulajdonságok megváltoznak.

A munkaeszközök a felhasználást követően, az anyag száradása előtt vízzel tisztíthatók.

Sűrűség (20 °C-on): ~1 g/cm³

Nem illó rész: ~10%

Kiszerelés: 1 liter, 5 liter
Tárolás: Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen, 12 hónapig.