FIT beton-, lábazat- és palafesték

A Fit beton-, lábazat- és palafesték egy gyárilag előkevert, vizes diszperziós kötőanyagot, pigmenteket, töltőanyagokat, és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, kiváló fedőképességű, matt festék.

Alkalmazási területAlkalmas lábazatok, betoncserép, hullámpala, síkpala, illetve nem járófelületen található régi és új betonfelületek dekoratív fedő festésére. Bevonata esztétikus, könnyen tisztítható, nagy kopásállóságú, kiváló időjárás állóságú.

Alapfelület jellemzői
Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, mozgás és zsugorodásmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Régi felületek festése esetén, a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket, és a felületen lévő hibákat a festést megelőzően javítsuk ki. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

Előkészítés
Nagy nedvszívású felületen a festést megelőzően ajánljuk a Propius-G mélyalapozó használatát. A felületen lévő porréteget távolítsuk el. A festéket a munkálatok megkezdése előtt fúrógépbe fogott keverőszárral keverjük fel.

Felhordás
Ecsettel, hengerrel, vagy szórópisztollyal. Ügyeljünk az anyag egyenletes eldolgozására. Ne alkalmazzuk erős napsütésben, erős szélben, fagyban, esős, párás időben. A szerszámokat száradás előtt vízzel tisztíthatjuk, az elcsöppent festék maradványokat nedvesen távolítsuk el, mert száradás után csak mechanikai úton tisztítható.

Felülettisztítás
Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát! Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket vízzel azonnal le kell mosni.

Anyagszükséglet: ~0,15-0,25 liter/m² rétegenként, az ajánlott hígítás mellett. A Fit beton-, lábazat- és palafesték kiadóssága függ az alapfelület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felületi egyenetlenségektől. A terméket normál körülmények között két rétegben alkalmazzuk.

Hígítás: legfeljebb 5% vízzel, homogén állagúra keverve.

Színezés: A termék szürke, antracit, fekete, vörös, barna és zöld színekben kapható, de igény szerint egyedi színek kidolgozását is vállaljuk.

Hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőmérséklete is +5 és +25 °C között legyen.

Porszáradás: 1 óra

Tapadási száradás: 2 óra. A megadott értékek 20 °C-on, és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás váltakozásával (hőmérséklet, páratartalom) a felhordási, száradási tulajdonságok megváltoznak.

Átvonhatóság: 12 óra múlva.
Sűrűség (20 °C-on): 1,47 g/cm³

Kiszerelés: 2,5 liter, 10 liter

Tárolás: Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen 2 évig.

A vödröket használat után gondosan zárjuk le.
 

FIT Silver Trend kültéri diszperziós falfesték