FIT OPTIMUM beltéri diszperziós falfesték

A FIT OPTIMUM beltéri diszperziós falfesték gyárilag előkevert, matt megjelenésű alap falfesték. Alkalmas régi és új épületek belső vakolt, glettelt, beton, gipsz, gipszkarton, azbesztcement, tégla felületeinek festésére. Bevonata esztétikus. A fal természetes szellőzését nem gátolja, jó páraáteresztő.

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes réteg-vastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás és zsugorodás mentes. Az alapfelület hibáit javítsuk ki. A repedéseknél, gipszkarton lapok és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást.

Előkészítés
Meszelt vagy nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat, pórusbeton, vagy javított alapvakolat festése előtt ajánljuk a PROPIUS-G falimpregnáló használatát. A megelőző munkálatokból származó vagy egyéb okokból a felületen lévő porréteget távolítsuk el. A falfestéket a munkálatok megkezdése előtt keverjük fel, ezt a munkafázist fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük.

Anyagszükséglet: ~10 m²/l ajánlott hígítás mellett, egy rétegben. A FIT Optimum beltéri diszperziós falfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben alkalmazzuk. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni. A termék fehér színben kapható.


Hígítás: legfeljebb 5% vízzel.

Felhordás: Ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal

Eldolgozás: Ügyeljünk az anyag egyenletes eldolgozására.
Hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőfoka is +5 és +25 °C között legyen.

Porszáradás: 0,5 óra. A megadott értékek 20 °C-on és 42%-os relatív páratartalom mellett értendők.

Átfesthetőség: 2 óra múlva

Felület: matt

Javasolt rétegszám: 2
Kiszerelés: 2,5 liter, 5 liter, 10 liter, 15 liter

Tárolás: Eredeti csomagolásban, fagymentes helyen. A gyártástól számított 24 hónapig eltartható.
(Gyártási dátum a vödör peremén.) Használat után a vödröt gondosan le kell zárni.

Sűrűség (20 °C -on): 1,4-1,5 g/cm³
Nem illó rész: ~58% (m/m) (105 °C-on, 3 óra)
Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes, „E” tűzveszélyességi osztályba sorolva.

EUH 208 Tetrahydro-1,3,4,6-tetrakis (hydroxymethyl) imidazo [4,5-d] imidazole-2,5 (1H,3H)-dione-t, reaction mass of: 5-chloro-2-methyl-4-isothiazolin- 3-one [EC no. 247-500-7] and 2-methyl-4-isothiazolin-3- one [EC no. 220-239-6] (3:1)-t, és 2-octyl-2H-isothiazol-3-one-t tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

P mondatok

P102 Gyermekektől elzárva tartandó.

P260 A por/füst/gáz/köd/gőzök/permet belégzése tilos.

P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. EU határérték erre a termékre (A/c) 30 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 5 g/l VOC-t tartalmaz.

FIT Bronze Eco beltéri falfesték